Oldal kiválasztása

Előző cikkünkben már bemutattuk, hogy milyen nagy segítséget is nyújthat a Moniphone bizonyos vészhelyzetekben/élethelyzetekben. Most egy olyan esetet mutatunk be, ahol az idős, Alzheimer-kórban szenvedő családtag elindult otthonról, és több órája nem tért haza.

 

Az Alzheimer-kór általános tünete a kóborlás

A betegség előrehaladtával a feledékenység egyre jobban befolyásolja a mindennapi életet. A közepesen súlyos állapotban a beteg elfelejtkezhet elvégezni alaptevékenységeket, pl. fogmosás, fésülködés. Nem gondolkodik tisztán, problémája lesz a beszéddel, a megértéssel, az írással vagy az olvasással. Később a beteg idegessé, ingerlékennyé, vagy akár agresszívvé is válhat, nem talál haza, és otthonától távolra is elbolyonghat.

 

Beépített GPS

A Moniphone rendelkezik beépített GPS-el (pozíció meghatározó egység), amelynek révén a készülék használójának aktuális tartózkodási helye és mozgása a nap 24 órájában folyamatosan nyomon követhető, de arra is van lehetőség, hogy a készülék csak vészhelyzetben küldje el a pontos pozícióját.

 

Moniphone használata élesben

Jogosan ad aggodalomra okot, ha az Alzheimer-kórban szenvedő szerettünk több órája nem tért haza, vagy esetleg a megbeszéltek ellenére nem találtuk őt otthon. Valószínű, hogy elkóborolt, vagy elfelejtett szólni, hogy elugrik a falu másik végén lévő közértbe. Az is lehet, hogy még jelzett, hogy útnak indul, de hazafelemenet eltévedt.

 

Ilyenkor kétféleképpen is történhet a segítségnyújtás:
  • A Moniphone-ba épített GPS rendszernek köszönhetően, a Monitoringbook Home távfelügyeleti alkalmazáson keresztül, bármikor leellenőrizhető a szerettünk tartózkodási helye. Így azonnal, méteres pontossággal a segítségére siethetünk.

 

  • Rendkívüli esemény bekövetkeztekor idős szerettünk a Moniphone S.O.S. gombjának, vagy a kiegészítőként rendelhető, csuklóra csatolható vészjelző gomb megnyomásával tud azonnali segítséget kérni a felügyeleti állomástól és a hozzátartozóktól egyaránt.

 

The following two tabs change content below.

Beregi Boglarka

Legfrissebb tőle: Beregi Boglarka (Összes listázása)

Share This