+36 (1) 271-1141 info@mohanet.com
  • Magyar
  • English

Egy nagy bevásárlás vagy egy, a gyerekekkel/unokákkal töltött nap után teljesen természetes, hogy fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat. Csakhogy ezeken kívül is sok minden van, ami elveheti az energiánkat.

Rosszul tartjuk magunkat

Üljünk egyenesen! Kutatások igazolják, hogy testünknek görnyedés közben sokkal több energiára van szüksége. Folyamatosan figyeljünk a tartásunkra, és rendszeresen nyújtózzunk ki. Ilyenkor nyúlnak az izmok, és az ízületek síkosítása is megtörténik. Ez segíthet szervezetünknek spórolni az energiával.

Szomjasak vagyunk

Ha csak olyankor iszunk, amikor már tényleg szomjasnak érezzük magunkat, akkor ez általában azt jelenti, hogy dehidratáltak vagyunk. Egy-kétszázalékos kiszáradásig ugyanis nem jelentkezik a szomjúságérzet. Ráadásul már ez is hatással van szellemi és fizikai teljesítőképességünkre, illetve az energiaszintünkre is.

Túl sok kütyünk van

Mindenféle digitális fényforrás bezavarhat az alvás-ébrenlét ciklusunkba, illetve alvásunk minőségébe. Mobiltelefon, laptop, tablet, e-könyv olvasó: minél több van belőlük a környezetünkben és minél többet használjuk őket, annál nagyobb esély van rá, hogy nem fogunk tudni eleget aludni. Vagy ha igen, akkor sem leszünk eléggé kipihentek, ettől pedig fáradtnak, kevésbé energikusnak érezhetjük magunkat.

Magányosak vagyunk

A magány és az elszigeteltség nemcsak lelkileg, hanem testileg is megvisel. Kutatások szerint magasabb lehet tőle a vérnyomásunk, gyengítheti az immunrendszerünket, valamint károsíthatja a memóriát. Emellett a magányos emberek általában rosszabbul alszanak és fáradtabban kelnek, illetve sokszor felébrednek éjszaka. Emiatt aztán reggel vagy napközben kevesebb az energiájuk.

Forrás: hazipatika