+36 (1) 271-1141 info@mohanet.com
  • Magyar
  • English

Magyarországon sok ezren halnak meg évente olyan betegségekben, melyeket ha időben felfedeznek az orvosok, a betegek jó eséllyel gyógyultan távozhatnak a terápia után. A megfelelő életmóddal, táplálkozással csökkenthetjük bizonyos betegségek kialakulását, a szűrővizsgálatoknak abban van hatalmas szerepe, hogy ha esetleg megvan a baj, időben tudjunk lépni.

Vannak olyan szűrővizsgálatok, amelyeket otthon, orvosi segítség nélkül is el tudunk végezni, ezek kerülnek úgymond a legkevesebbe, ne legyen rest, és tegyen meg mindent az egészségéért, amit Ön egyedül is meg tud tenni! Az emlővizsgálathoz, testünk egyéb részeinek megfigyeléséhez nem szükséges semmilyen eszköz, rendszeresen ellenőrizze, hogy lát-e valami elváltozást.

A hidegben megemelkedhet a vérnyomásA vérnyomást, vércukorszintet, koleszterinszintet szintén mérhetjük már otthon is, ehhez szükségesek ugyan már megfelelő eszközök. Ha Ön nem rendelkezik ilyen mérőeszközökkel, rendszeresen szerveznek csoportos tömeges méréseket, akár falunapon, akár egészségnapokon, érdemes ilyenkor is végigállni az adott esetben hosszú sort. A háziorvosánál azonban mindig rendelkezésre áll a lehetőség, hogy ellenőriztesse értékeit legalább évente érdemes ezt megtenni, akkor is, ha nem tapasztal semmi szokatlant.

Egyéb vizsgálatokra általában életkor szerint hívnak be, mivel különböző betegségek kialakulásának nő az esélye az életkor előrehaladtával. Tüdőszűrésről, mammográfiai vizsgálatról, vagy prosztatavizsgálatról általában az érintettek kapnak értesítést, ezekre erősen ajánlott a megadott időközönként elmenni. Ha viszont a családban előfordult már valamilyen kapcsolódó daganatos betegség, gyakoribb szűrés is indokolt lehet!

Ha a továbbiakban is szeretne egészségmegőrzéssel kapcsolatos híreket, tippeket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre a lap bal oldalán!