+36 (1) 271-1141 info@mohanet.com
  • Magyar
  • English

Tudta Ön, mennyire elengedhetetlen a vérnyomásmérő rendszeres használata? Ha felismerte, hogy az egészség a legfontosabb kincse, ezért vigyáz magára és családtagjaira, akkor vérnyomását is rendszeresen ellenőrzi. Hiszen Magyarországon a leggyakoribb halálozási ok a szív- és érrendszeri megbetegedés valamelyik formája, melynek tipikus előzménye a magas vérnyomás.

A szívrohamhoz vezető betegségek lassan, és titokban alakulnak ki, a legtöbben nem is észlelik a tüneteket, ezért olyan nehéz küzdeni ellenük.

Látszólag egyik percről a másikra következik be a szívroham, és a megdöbbenve rohan a kórházba, valójában az esetek túlnyomó többségében ez egy folyamat végkifejlete. Ezt a borzasztó élményt, vagy a családtag elvesztését el lehetett volna kerülni…
De kinek van ideje minden második héten az orvosi rendelőben várakozni órákon keresztül? Pedig a szívbetegségek kiszűrése és az erek rugalmasan tartása létszükséglet, ehhez rendszeres ellenőrzések szükségesek.

Biztosan hallotta már, hogy az egészséges táplálkozással és a rendszeres testmozgással lehet megelőzni az infarktust vagy az agyvérzést. A gond csak az, hogy az általánosságokon túl senki nem mondja el, mit jelent az egészséges étkezés, vagy hogyan találjon időt és alkalmat a sportra.
Rengeteg utánajárás, tervezés és szervezés szükséges az egészséges életmódhoz, és még abban sem lehet biztos, hogy mindent jól csinál. Lehetséges, hogy évek óta romlik az egészsége?

Ne bízza a véletlenre, mérje meg! Vérnyomásmérő segítségével ellenőrizheti egészségügyi állapotát.

Ha meg akar bizonyosodni róla, hogy nincs miért aggódnia, használja a vérnyomásmérő megbízható eredményeit támpontként, így pontosabb képet kap egészségéről.
Étrendet váltott? Sportolni kezdett, vagy felhagyott a dohányzással? Kövesse nyomon a javuló eredményeket!

László (62)

50 évesen volt egy szívrohamom, csak a mentők gyorsaságán múlott, hogy túléltem. Azóta mindennap megmérem a vérnyomásom, hogy ne kelljen még egyszer a kórházban ébrednem. Feleségem nagyon megijedt, úgyhogy nem hagyja, hogy elmulasszam a napi vizsgálatot.

Akiknek ajánlott a vérnyomásmérő rendszeres használata:

  • 40 felett mindenkinek
  • ha volt már infarktusa, agyvérzése
  • a családban volt már infarktus, agyvérzés
  • cukorbetegség esetén
  • ha túlsúllyal küszködik
  • dohányzás, gyakori alkoholfogyasztás mellett
  • stresszes életmód esetén

A családi vérnyomásmérő mindenkire vigyáz

Elég egy vérnyomásmérő a családba, és sorban mindenki ellenőrizheti egészségét. A legjobb, ha napi rutinná válik a vérnyomásmérés, mint a közös ebéd vagy vacsora.

Attila (34)

Édesapámnak magas a vérnyomása, sokáig dohányzott is, ezért ragaszkodom hozzá, hogy naponta használjon vérnyomásmérőt. Eleinte furcsa volt neki, de egy hét után megszokta, tudja, hogy így nyugodtabbak vagyunk. Azért is jó a rendszeres mérés, mert erről eszébe jut, hogy sétáljon egy kicsit a tévézés helyett.

Ugyanígy ellenőrizheti alkalmazottai egészségi állapotát is, akik értékelni fogják a törődést. Különösen fontos ez nehéz fizikai munkát végzőknél, vagy ha 40 feletti munkatársakkal is dolgozik, mivel ők fokozottan veszélyeztetettek.

Bárkire is akar vigyázni, a vérnyomásmérő használata biztos támpontot nyújt Önnek, hogy ne a sötétben tapogatózva lepje meg a fájdalmas szívroham vagy az ijesztő agyvérzés. A legnagyobb ajándék, melyet családjának adhat, hogy figyelmesen vigyáz rájuk, és nem utolsó sorban magára, így még sok-sok évig velük maradhat.