+36 (1) 271-1141 info@mohanet.com
  • Magyar
  • English

Idősödő családtagjaink egyre nehezebben tudnak gondoskodni magukról, mégis szükségük van függetlenségük, önállóságuk megőrzésére a teljes értékű élethez. Ezért a lehető legtovább akarnak saját lakásukban maradni, gyakran visszautasítják a segítséget. Döntésüket fontos tiszteletben tartani, egészen addig, amíg ez biztonságos. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ne óvhatná meg szeretteit.

Az egyedül otthon tartózkodó idős emberek sok veszélynek vannak kitéve, könnyen balesetet szenvedhetnek, rosszullét törhet rájuk, vagy bűncselekmények célpontjává válhatnak. Régebbi bejegyzésünkben már olvashatott arról, hogyan szeressük okosan az időseket, ha velünk élnek. Most arról lesz szó, hogyan vigyázhat rájuk távolról is.

Technika az idősgondozásban: jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Mi az a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás? Olyan hordozható készülékek használata az idősgondozás során, melyekkel családtagja bárhol, bármikor könnyen segítséget hívhat.

Ha betegeskedő édesanyja vagy a nagypapa egyedül lakik, elengedhetetlen, hogy gyorsan el tudja érni Önt baj esetén. Hiszen, ha például elcsúszott a fürdőszobában, vagy leesett a lépcsőn, és nem tud felkelni, órákig is eltarthat, mire valaki megtalálja.

Mindig kéznél van a segítség

Ezek a mobiltelefonhoz hasonló készülékek nyakba akaszthatóak, vagy rögzítheti őket csuklóra, övre is. Így mindig kéznél lesznek, ha épp szükség van rájuk, nem úgy, mint az általában az asztalon heverő mobiltelefon.

Pánikgomb a gyorsaság érdekében

Idős családtagjának idegen a mobil használata? A jelzőrendszeres készülékek egyetlen gomb megnyomásával hívják is a felmentő sereget. Ez a modern nagymamák számára is előnyös, mert a baleset következtében az ijedtségtől, vagy egészségügyi okokból elfelejthetik a fontos számokat, neveket, vagy épp azt, hogyan működik a telefon menüje.

Távfelügyeleti funkció

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás egyik verziója, hogy amikor Ön épp külföldön van, vagy munkája miatt nem tudja felvenni a telefont, igénybe veheti egy diszpécserközpont segítségét is. Baj esetén a készülék egy gombnyomásra automatikusan tárcsázza is a központot, ahol eldöntik, milyen segítséget küldjenek családtagjához.

Hol érhető el jó áron ilyen készülék?

Nálunk a magyar fejlesztésű Mobil EgészségŐr az egyik legjobb választás, amit számos díja is bizonyít. Ezt megrendelheti online is.