Az Ön értékrendjében mi a legfontosabb dolog?

Talán most Önnek is ezek a szavak jutnak eszébe: egészség, család, anyagi biztonság, karrier, boldogság…

Biztos vagyok benne, hogy az egészség Önnek is fontos, de mivel a fontos és a sürgős tennivalók állandó harcban állnak a hétköznapjainkban, ezért sajnos, igen sokszor a sürgős teendőink nyernek. Ezért az olyan fontos dolgok, mint az egészség, háttérbe szorulhatnak.

Ha az egészség a legnagyobb kincs, akkor miért van az, hogy a legtöbb ember csak akkor foglalkozik vele, amikor már elveszni látszik?

Ön tudta, hogy Kínában csak akkor fizetnek az emberek az orvosuknak, ha egészségesek? A keleti kultúrában csak azt értékelik az emberek, ha az orvosuk odafigyel rájuk, és olyan tanácsokat ad nekik, aminek köszönhetően hosszan meg tudják őrizni a vitalitásukat.

Érdekes, hogy a túlhajszolt nyugati társadalomban ez éppen fordítva történik. Amikor megbetegszünk, akkor időt, energiát, pénzt nem kímélve rohangálunk orvosról-orvosra, hogy a különböző területek doktorai végre kiderítsék, hogy mi okozza a betegségünket. A legtöbb esetben az orvosi magyarázat egyetlen beteget sem lep meg.

A betegségek okai jellemzően ezek:

  • Elhanyagolt egészségügyi állapot
  • Szűrővizsgálatok mellőzése
  • Stresszes munkakörnyezet
  • Mozgásszegény életvitel
  • Helytelen táplálkozás

Addig nincs baj, amíg nincs baj…

 

Amikor kiderül, hogy az elmulasztott egészségügyi szűrések miatt csak későn vesznek észre egy betegséget, akkor a szomorú páciens csak arra tud gondolni, hogy miért hanyagolta el az egészségét.

“Bárcsak valaki időben szólt volna, hogy rossz úton járok…”

Az okos ember más kárán tanul

Ha Önnek is van olyan barátja, családtagja, akit az elmúlt években azért kellett elveszítenie, mert Ő sajnos elhanyagolta az egészségét, így későn diagnosztizáltak nála egy addigra gyógyíthatatlanná fajult betegséget, akkor tanuljon az Ő hibájából! Ne hagyja, hogy gyerekének néhány év múlva szomorúan kelljen arra gondolnia, hogy “Bárcsak előbb elment volna kivizsgálásra a Drágám…”

Szánjon időt az egészségére, mert a legtöbb betegség gyógyítható, ha időben felfedezik. Járjon el rendszeresen egészségügyi szűrésekre, mert ott a szakemberek profi mérőműszerekkel feltérképezik az Ön egészségi állapotát, és időben jelzik, ha valami gond van kialakulóban.

Jöjjön el szaktanácsadásunkra, ahol érdekes előadások után megvizsgáljuk Önt, és elmagyarázzuk, kiértékeljük Önnel együtt a vizsgálat eredményeit.

Szaktanácsadásunkon havonta egyszer dr. Skurdenka Beatrix egy érdekfeszítő előadással készül a hétköznapi gondozás és ápolás témájában, valamint Szigetvári Ákos mutat be egy forradalmian új technológiai vívmányt, amivel országos elismeréseket szereztek az idősgondozás terén.

5 fontos lépés az egészséges életmód felé

  • EKG mérés
  • Vércukormérés
  • Vérnyomásmérés
  • Testsúlymérés

Tegye fel kérdéseit egy egészségügyi szakértőnek.

Mikor lesz a következő szaktanácsadás?

A szaktanácsadáson való részvétel előregisztrációhoz kötött, amelyet a 06-1-269-2946-os telefonszámon vagy az info@harmonia-centrum.hu e-mail címen tehet meg.

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsők között értesüljön erről a fantasztikus lehetőségről!

Share This