Oldal kiválasztása

A mobiltelefon időseknek gyakran olyan esetekben is segítséget nyújthat, amire csak ritkán gondolunk. Az idős emberek a vezetékes telefonhoz ragaszkodnak, mert úgy gondolják, hogy a kapcsolattartásra nekik az a tökéletes megoldás. Egy könnyen kezelhető nagymama telefon azonban nem csak a kapcsolattartásban segíthet. A csuklóra szerelhető pánikjelzőnek köszönhetően segélykérésre is kiválóan alkalmas.

A MobilEgészségŐr egy magyar fejlesztésű mobiltelefon időseknek

Magyarországon az idős emberek nagy része magányosan él. A készülékkel együtt használható egy csuklóra szerelhető pánikjelző. Ennek köszönhetően segélykérésre is kiválóan alkalmas.

Életkoruk miatt gyakori, hogy orvosi segítségre van szükségük. Egy hirtelen rosszullét esetén a segélykérőnek köszönhetően gyorsan érkezhet a segítség, még akkor is, ha telefonálni már nincs idő.

A segélyhívó nem csak orvosi segítség kérésére tökéletes

Az idős emberekkel több esetben megtörténik, hogy idegeneket engednek be lakásaikba.

Csalók, tolvajok szemelik ki őket áldozatuknak.

Mondva csinált ürüggyel, gyakran közüzemi dolgozónak, hivatali munkatársnak kiadva magukat jutnak be a lakások, és egyetlen céljuk van, az idősek becsapása, meglopása.

Az idősek sokszor már későn veszik észre, hogy rossz szándékkal közelednek feléjük.

Amikor gyanúsan nézelődnek, olyan kérdéseket tesznek fel, aminek semmi köze ahhoz a hivatalos ügyhöz, amire hivatkozva bejutottak a lakásba, még rosszabb esetben értékeiket követelik, akkor egyetlen gombnyomással is segítséget kérhetnek.

Ha szomszédja, idős hozzátartozója egyedül él, akkor hívja fel rá a figyelmét, hogy ne bízzon meg idegenekben

Mondja el neki, hogy:

  • A közüzemi dolgozók mindig előre jelzett időpontban végzik a mérők leolvasását, cseréjét.
  • Ha hibaelhárításra hivatkozva szeretnének bejutni a lakásba, akkor először ellenőrizze, hogy valóban hibás-e szolgáltatás, amire hivatkoznak. Kérjen egy pár perc türelmet, és érdeklődjön a szolgáltatónál, hogy valóban ő küldte e a szakembereket.
  • A közüzemi dolgozók mindig az adott cég munkaruhájában, írásos megbízólevéllel érkeznek. Általában fényképes igazolvánnyal is igazolják magukat

A pánikjelzővel kiegészített mobiltelefon időseknek készül, használatát könnyű megtanulni, és előre akár 2 telefonszámra is beállítható, hogy ki fogadja a jelzését.

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Üdvözlöm! Birinyi Balázs vagyok, és a Mobilgondozás blogjában egészségmegőrzéssel és idősgondozással kapcsolatos, hasznos cikkeket olvashat tőlem.
Share This