Oldal kiválasztása

Pszichológusok szerint fontos, hogy mindig találjunk egy olyan hobbit, amelyben kiélhetjük magunkat, és amely valóban örömet szerez. Fontos, hogy megteremtsük az életünkben ezt az egyensúlyt, hiszen a szakemberek szerint egy kreatív hobbi vagy egy remek, hozzánk illő sport ahhoz is hozzásegít minket, hogy a munkánkban eredményesebbek és produktívabbak legyünk, ráadásul csökkenti a stresszt és az egészségünkre is jó hatással lesz.

Szögezzük le azonban, hogy a hobbi lényege az élvezet, a szórakozás, a kikapcsolódás, egyáltalán nem az számít, hogy jók legyünk benne, csak az, hogy átadjuk magunkat neki.

 

Kreatívkodjunk

Fessünk, rajzoljunk, barkácsoljunk, próbáljuk ki magunkat minél több kézműves dologban, így biztosan megtaláljuk majd azt, amiben igazán el tudunk mélyülni. De ha az vonz minket, kezdjünk el írni, készítsünk videókat, vagy fotózzunk, a lényeg csak az, hogy élvezzük és kifejezzük vele magunkat úgy, ahogy szeretnénk.

Táncra fel

Mindig arról álmodtunk, hogy megtanulunk egy táncstílust, de sosem találtunk hozzá megfelelő partnert? Hát itt az ideje, hogy belevágjunk. Hívjuk el a párunkat, vagy egy jó barátunkat, de mehetünk akár egyedül is, hiszen ha tánciskolába megyünk, biztosan akad számunkra táncpartner. Ne foglalkozzunk azzal, hogy mennyire vagyunk ügyesek, fő a lelkesedés.

 

Irány a természet

Séta, kertészkedés, kocogás, futás vagy biciklizés, szinte mindegy, a lényeg, hogy irány az erdő vagy a park. Hagyjuk el a lakást és ne gubbasszunk a négy fal között, keressünk társaságot, biztos lesz valaki, aki szívesen velünk tart és egy idő után már hiányérzetünk lesz, ha kihagyjuk a napi levegőzést.

 

Süssünk-főzzünk

Otthon is kísérletezhetünk, hívjuk át a barátainkat és főzzünk egymásnak. Motiváció és jó móka egyben. De ha szeretnénk profibbak lenni, jelentkezhetünk egy főzőtanfolyamra is, hogy elsajátítsunk pár igazán hasznos trükköt.

 

Olvassunk

Sőt, ha szeretnénk még izgalmasabbá tenni egy-egy könyvélményt, indítsunk könyvklubot vagy lépjünk be egybe. Annál jobb nincs is, mint kibeszélni egy remek olvasmányt olyan emberekkel, akik hasonlóan lelkesednek a történetért és a karakterekért.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Beregi Boglarka

Legfrissebb tőle: Beregi Boglarka (Összes listázása)

Share This