Oldal kiválasztása

Nagyon sokan évekig nem használnak vérnyomásmérő készüléket, mert teljesen jól érzik magukat, és nem is gondolják, hogy betegek, hiszen a magas vérnyomás a legtöbb esetben nem idéz elő jellegzetes panaszokat. Nincsenek tipikus jelek, amelyek időben figyelmeztetnének a betegségre.

A magas vérnyomás alattomosan, tünetek nélkül károsíthatja a szervezetét akár több éven keresztül.

A magas vérnyomás számtalan egészségi katasztrófát okozhat

A magas vérnyomás tönkreteszi a vérereket, súlyos szív- és agyi keringési zavarokat, veseelégtelenséget okozhat, az agyvérzés és az infarktus kialakulásában óriási szerepe van.

A magas vérnyomás tönkreteszi a vérereket, súlyos szív- és agyi keringési zavarokat, veseelégtelenséget okozhat, az agyvérzés és az infarktus kialakulásában óriási szerepe van.

A magas vérnyomás nagyon gyakori civilizációs betegség. Negyven-negyvenöt éves kor felett már minden hatodik-hetedik ember magasvérnyomás-betegségben szenved. Elgondolkodtató, hogy a betegek közül sokan nem is tudnak magasvérnyomás-betegségükről, mert éveken át nem is ellenőrzik azt vérnyomásmérő készülékekkel.

Rendkívül fontos a vérnyomásmérő rendszeres használata

A legtöbb esetben egyedül a véletlen az, ami közrejátszik a magas vérnyomás felfedezésében: kötelező munkahelyi orvosi vizsgálat, vagy rosszabb esetben már csak egy súlyos egészségi katasztrófa.
De ne bízza se a saját, se a családtagjai sorsát a véletlenre.
Az egyedüli biztonságot az nyújtja, ha a magas vérnyomást idejében felismeri, ez pedig csak rendszeres időközönként történő ellenőrzéssel, vérnyomásmérő használatával lehetséges. Az otthoni vérnyomásmérő lehet a megoldás, hiszen kinek van ideje órákat várakozni egy egyszerű vizsgálat miatt?

Ellenőrizze rendszeresen családja egészségét, mérje gyakran vérnyomását

Ha nincs ideje Önnek vagy családtagjainak az orvosi rendelőkbe járni, akkor tegye ezt meg otthonában, nyugodt körülmények között. Elég egy vérnyomásmérő a családban, és sorban mindenki ellenőrizheti vele az adatait.

Mit érnek az adatok, ha nem látja őket a háziorvosa?
Az optimális adatok életkortól, testsúlytól függően változhatnak, de ez nem jelenti azt, hogy a kapott adatokat Önnek kell kiértékelni.
Tárolhatja a vérnyomásmérő készülékkel mért értékeket számítógépen, hogy később azokat megossza orvosával, vagy adatátviteli program segítségével azonnal megoszthatja azokat háziorvosával. Az ingyenes Telemedbook kártya használatával egészségügyi távfelügyeletet is igényelhet, amikor a rendszer negatív értékek esetén riasztást küld az előre megadott telefonszámokra.

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Üdvözlöm! Birinyi Balázs vagyok, és a Mobilgondozás blogjában egészségmegőrzéssel és idősgondozással kapcsolatos, hasznos cikkeket olvashat tőlem.
Share This