Oldal kiválasztása

Mindenkinek megvan a maga listája, hogy mire lehet szüksége egy nyaralás alkalmával, de vannak dolgok, melyek, ha kimaradnak a táskából, később nagyon hiányoznak a forró nyári napokon. Ezeket a nélkülözhetetlen dolgokat igyekszünk most összegyűjteni.

A nagy forróságra való tekintettel – mindegy, hogy tengerpartra vagy városnézésre indul – feltétlenül készítsen be egy kulacsot vagy műanyag üveget, melyek útközben is megtölthet vízzel! Ha hosszú ideig napsütésnek lesz kitéve, mindenképp használjon magas faktorszámú naptejet és vigye magával UV szűrős napszemüvegét!

A fülledt melegben gyakran jól jöhet egy legyező is. A napszúrás megelőzése végett, rendkívül fontos, hogy legyen Önnél egy könnyű fejfedő, például szalmakalap vagy kendő.

Öltözékében is érdemes arra figyelnie, hogy könnyed, szellős, minél kevésbé műszálas anyagú ruhákat hordjon, ill. csomagoljon az útra.

A visszazárható tasakos nedves törlőkendők nem csak kezünk megtörlésére, de testünk hűtésére is alkalmasak, akárcsak a hideg vízzel átitatott textil kendők. Ezeket csuklónkra, bokánkra, tarkónkra téve könnyedén hűthetjük le felhevült testünket.

Az idős embereket jobban fenyegeti a kiszáradás veszélye, mint a fiatalokat, ezért ügyeljen arra, hogy mindig legyen Önnél folyadék és fogyassza is azt rendszeresen! Legjobb szomjoltó a szénsavmentes ásványvíz, esetleg a citrommal ízesített víz; de a nagy melegben ne igyon magas cukor- vagy alkoholtartalmú italokat!

Zöldségek és gyümölcsök fogyasztása nem csak az éhség elűzésére alkalmas könnyű ételek, de a folyadékveszteséget is kiválóan pótolják. Ráadásul étkészlet nélkül, a táskából előkapva, bárhol fogyaszthatóak.

Egy veszélyhelyzetek esetén is segítséget nyújtó készülék, mint pl a hazai fejlesztésű Vario MedCare Mobil EgészségŐr, nagyon hasznos nem csupán nyaraláskor, hanem a mindennapok során is, hiszen egyéb hasznos funkciói mellett egy gombnyomással segítséget tud hívni, ha szüksége lenne rá.

E nélkülözhetetlennek vélt dolgok mellett van néhány tippünk is a változékony időjárás okozta panaszok ellen.

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Üdvözlöm! Birinyi Balázs vagyok, és a Mobilgondozás blogjában egészségmegőrzéssel és idősgondozással kapcsolatos, hasznos cikkeket olvashat tőlem.
Share This