Oldal kiválasztása

Napjaink fejlett orvostudományának és folyamatos innovációinak köszönhetően a születéskor várható élettartam és az idősként eltöltendő életévek száma folyamatosan nő.

Közel sem mindegy, hogy ezeket a plusz éveket milyen egészségügyi állapotban, milyen higiéniás és anyagi körülmények között; szeretteinkkel vagy magányosan, egészségesen vagy betegen, másokra utalva fogjuk leélni.

Bár furcsának tűnhet, a hosszabb élet nem csupán örömöt rejt magában, hanem több megoldandó problémát is, melyekkel mindenképpen szükséges foglalkoznunk.

3 ok, amiért az idősgondozás előtérbe került az elmúlt években

  1. A születéskor várható élettartam növekedésével az időskori betegségek száma is jelentősen megnövekedett. A statisztikai adatok szerint egyre többen szenvednek tipikusan időskori betegségek közé sorolt krónikus betegségekben, mint például az Alzheimer-kór, amely köztudottan időskori elbutuláshoz, az úgynevezett demenciához vezet. A felelősségteljes idősgondozás tehát talán még fontosabb, mint régebben volt.
  2. Nem csupán a születéskor várható élettartam sorolható az elmúlt évtizedek demográfiai változásai közé. A társadalom összetétele is jelentősen átalakult. Egyre több az idős ember, míg egyre kevesebb a születések száma. Az európai társadalmak jellemzően mind az elöregedés pályájára léptek. Az idősek ellátásának növekvő terhét ebből kifolyólag egyre kevesebb fiatalnak kell megoldania, így szükségessé váltak az idősgondozás 21. századi eszközei, mint például a mobiltelefon időseknek, mellyel segítséget is kérhet a bajbajutott idős szerettünk.
  3. Nem feltétlenül szükséges össztársadalmi szinten vizsgálni az idősek ellátásával járó terhek súlyosbodását. Az állami ellátórendszer által nyújtott idősgondozási és ellátási szolgáltatások hiányossága miatt, hazánkban az esetek többségében a fiatal, aktív, munkaképes családtagoknak kell megoldaniuk időskorú szeretteik ápolási, gondozási és ellátási igényeit. Ez jelentős anyagi terhekkel és költségekkel jár, sőt bevételcsökkenéssel is, ha valakinek otthon kell maradnia, mert emiatt nem tud munkát vállalni.

Látható és tapasztalható, hogy ma még elég kevés választási lehetőség adódik azok számára, akik idős vagy folyamatos felügyeletet igénylő hozzátartozójukat biztonságban szeretnék tudni.

Megbízható segítség az idősgondozás megoldásában

Ha Ön is szeretné idős családtagját biztonságban tudni, de nem szeretné felügyeletét idegenekre bízni, és nincs rá lehetősége, hogy emiatt kiessen a munkából, akkor van egy jó hírünk. A Vario Medcare, Mobil EgészségŐr megoldás az idősgondozással kapcsolatos problémájára. Mire képes ez a 4 funkcióval rendelkező készülék amellett, hogy az egyik legjobb mobiltelefon időseknek?
Ismerje meg a magyar fejlesztésű Mobil EgészségŐrt, a felelősségteljes idősgondozás elengedhetetlen kellékét.

Amennyiben még több hasznos tippet szeretne kapni az idősgondozás témájában, időskori betegségek megelőzésével, kezelésével és a bajok elkerülésével kapcsolatban, iratkozzon fel hírlevelünkre.

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Üdvözlöm! Birinyi Balázs vagyok, és a Mobilgondozás blogjában egészségmegőrzéssel és idősgondozással kapcsolatos, hasznos cikkeket olvashat tőlem.
Share This