Oldal kiválasztása

Az idősgondozásban minden apró figyelmesség számít

Miért lehet egy mobiltelefon időseknek tervezve óriási segítség, ha az idősgondozásról beszélünk?

Sokan nem is gondolják, hogy azoknak az idős embereknek, akik a mindennapjaikat egyedül töltik, egy telefon is a segítségére lehet.

De ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás segítség-e, akkor mindenki egyetért abban, hogy az időben érkező segítség, amit egyetlen gomb megnyomásával kaphat egy idős ember – növeli a biztonságérzetet és akár életet is menthet.

A Mobil EgészségŐr nem csak egy mobiltelefon időseknek

Sok egyedül élő idős ember kap segítséget a szomszédoktól a bevásárlásban vagy a csekkek feladásában, a ház körüli munkákban pedig a külön élő családtagoktól, gyermekektől, unokáktól.

De mit tehet, ha azonnali segítségre van szüksége?

Telefonál. Viszont könnyen előfordulhatnak olyan esetek is – és ez kísérti a leggyakrabban a távol élő családtagokat – amikor ez már nem áll módjában.

  • baleset érte, és nem éri el a készüléket
  • nehézséget okoz a készülék kezelése
  • nem találja a telefont, stb.

A Mobil EgészségŐr mobiltelefon időseknek – melyhez pánikjelző kapcsolódik

A pánikjelző egyetlen nyomással működik, és az előre beállított számra jelzést küld, hogy a viselője segítségre szorul.

Az idősgondozásban a fizikai segítség mellett a biztonságérzet megteremtése is fontos.

Mind az egyedül élő idős embereket, mind a hozzátartozóikat megnyugtatja az a tudat, hogy baj esetén jelentősen megnő a gyors segítségnyújtás esélye.

A készülék megálmodói már a tervezés során figyelembe vették, hogy a mobiltelefon időseknek készül. A menürendszer könnyen használható, a kijelző és a gombok a nagyok, jól láthatóak, a készülék színe feltűnő, így könnyen észrevehető.

Az ingyenes készülékhasználat és a csökkentett felügyeleti havidíj olyan segítség az idősgondozásban, melyre bármelyik önkormányzat is büszke lehetne.

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Üdvözlöm! Birinyi Balázs vagyok, és a Mobilgondozás blogjában egészségmegőrzéssel és idősgondozással kapcsolatos, hasznos cikkeket olvashat tőlem.
Share This