Oldal kiválasztása

Kiemelten fontos, hogy el tudja érni nagyszüleit, viszont ők nem tudnak vagy nem hajlandók mobiltelefont használni? A hétköznapi készülékeknél már jobb eszközök is léteznek arra, hogy könnyedén elérje szeretteit, ilyen a nagymama telefon.

Miért praktikusabb a nagymama telefon?

A legtöbb idős ember nem szereti a “kis kütyüket”, mert nincs hozzájuk szokva, nem tudják és legtöbb esetben nem is akarják kezelni őket.
A következők zavarják leginkább az időseket:

1. “Várj, megkeresem a szemüvegem.”

A nagymama telefonnal szemben a hétköznapi mobilokon nehezen látható, apró karakterek vannak. Így az idősek számára bosszantó és bonyolult feladat kikeresni valakit a névjegyzékből, az SMS-írásról nem is beszélve.

2. “Hol a j-betű?”

A képernyőnél már csak a gombok kényelmetlenebbek, hiszen sok idős embernek remeg a keze, vagy rossz látása miatt okoznak neki nehézséget a parányi gombokon lévő még parányibb betűk és számok.

3. “Nem értem, mit akar”

A mobilok menüjében a legtöbben épp csak azt nem találják, amire szükségük lenne. Ha pedig az idős ember egyszer elállított valamit, például a nyelvet, használhatatlanná is válhat számára a készülék. A nagymama telefonok ezt azzal küszöbölik ki, hogy egyáltalán nem alkalmaznak menürendszert, csak a gombokhoz társítanak funkciót.

4. “Csörgött? Nem hallottam.”

A nagyothallók sokszor napokig nem veszik észre, hogy hívtuk őket, ilyenkor persze az aggódósabbak autóba pattannak, és személyesen ellenőrzik, minden rendben van-e idős családtagjukkal. A nagymama telefonok nagy hangerővel tudnak csörögni, emellett pedig világítanak is.

5. “Hová is tettem?”

Egy kisméretű készüléket nagyon egyszerű elkeverni a lakásban, nem kell hozzá idősnek lenni. Ezért a nagymama telefonok nyakba akaszthatóak vagy övre csatolhatóak, így rokona biztosan nem veszíti el őket.

Amennyiben idősebb családtagjának gondot okoz a mobilhasználat, vegyen neki nagymama telefont a következő ünnep alkalmával.

Ha szeretné hasznos bejegyzéseinket megkapni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Üdvözlöm! Birinyi Balázs vagyok, és a Mobilgondozás blogjában egészségmegőrzéssel és idősgondozással kapcsolatos, hasznos cikkeket olvashat tőlem.
Share This