Oldal kiválasztása

Az idősgondozásról a legtöbbünknek az idősek- illetve öregek otthona jut az eszünkbe, ahol azokról az emberekről gondoskodnak, akik nem képesek a hétköznapokban egyedül elboldogulni. Az idősgondozás nem csak erről szól. Egyre több idős ember él egyedül, aki nem szeretne sem idősek otthonába költözni, sem napközi otthonába járni. Ragaszkodik a megszokott környezetéhez. Hogy tudhatjuk őket biztonságban?

Az egyedül élők idősgondozása

Nagyon sokan vannak, akik családi segítséggel – vagy akár anélkül is – képesek ellátni az otthoni teendőket, gondoskodnak magukról. Viszont azért, mert fokozott egészségi kockázatnak vannak kitéve, nincsenek tökéletes biztonságban.
Nem egy családban az jelenti a problémát, hogy az egyedül élő nagyszülő, dédszülő tud-e majd segítséget kérni azokban a pillanatokban, amikor erre szüksége lehet.

Mobiltelefon időseknek nem csak kapcsolattartásra

A telefont az idős emberek többnyire csak a kapcsolattartásra tartják alkalmasnak.

Egy magyar fejlesztésű mobiltelefon alkalmazkodik az idős emberek igényeihez, és az extra funkciói a számukra is könnyen kezelhetőek.

Milyen igényei vannak többnyire egy telefonnal szemben az idősebbeknek?

  • legyen könnyen kezelhető
  • az érintőképernyővel szemben hagyományos módon, gombokkal működjön
  • jól olvasható legyen a kijelző

Ez a kifejezetten az idősek igényie szerint kialakított készülék pánikjelzővel került kiegészítésre, melyet a telefon használója a csuklóján is hordhat. Így bármilyen vészhelyzetben egyetlen gombnyomással tud segítséget kérni az előre beállított számok tulajdonosától.

Az idősgondozást segíti az is, hogy a mobiltelefon az egészségügyi mérések adatait képes a kezelőorvossal megosztani.

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Üdvözlöm! Birinyi Balázs vagyok, és a Mobilgondozás blogjában egészségmegőrzéssel és idősgondozással kapcsolatos, hasznos cikkeket olvashat tőlem.
Share This