Oldal kiválasztása

Jókor lenni jó helyen? Az idősgondozás sem lehetetlen feladat még az egymástól távol élő családokban sem. Egy pánikjelző, egy nagymama telefon frappáns megoldás bizonyos esetekben.

A méltóságteljes időskor biztosítása, az idősgondozás a társadalom elöregedésével egyre több családban merül fel mint probléma. Nagyon sok idős, betegeskedő ember él egyedül, mert a generációk külön költöztek évtizedekkel ezelőtt.

Korszerű infokommunikációs eszközök és alkalmazások segítik az idősgondozást

Azok számára akik magányosan élnek, már annak a tudata is megnyugtató lehet, hogy amikor szükségük lesz segítségre, akkor mégsem lesznek egyedül.

Az idős korral nem feltétlenül jár együtt a betegség. Nagyon sok idős ember ragaszkodik megszokott környezetéhez, tárgyaihoz, és hallani sem akar sem összeköltözésről, sem idősek otthonáról. Erre nincs is szükség még olyankor, amikor hozzátartozónk képes ellátni magát, a kisebb nagyobb időskori betegségeket jól viseli, és nem akar elszakadni a gyakran évtizedek alatt kialakított környezetétől. Egy bizonyos kor felett viszont jóval nagyobb az esélye az egészségi katasztrófának, mint fiatal korban.

Hogy értesíthet valakit egy hirtelen rosszullétről egy egyedül élő idős ember?

A hirtelen rosszullét pánikot is kiválthat. Előfordulhat, hogy képtelen telefonálni, bizonytalan a mozgásában, esetleg elesett, és csak karnyújtásnyira van a telefonja? A kezében van a telefonja, de ijedtében nem tudja használni? Önben is felmerültek már ezek a kérdések?

Egy pánikjelző használata, ami a csuklón viselhető, és egyetlen gomb megnyomásával értesítést küld a bajról, segíthet ezeken a gondokon.

A pánikjelző használata és a hozzá tartozó szolgáltatás nem csak az önkormányzatok szervezésével alakítható ki.

Az idősgondozás akkor éri el a célját, ha azt szívesen fogadják

Amikor egy idős ember jól érzi magát otthonában, nem szorul egész napos felügyeletre, akkor az őt féltő családtagok is megnyugodhatnak. Nem merül fel újra és újra az összeköltözés gondolata, akkor jónéhány évre megoldottnak vehetik a szeretteik biztonságáról való gondoskodást.

Ha hasznosnak találja az idősgondozást segítő pánikjelzőt, akkor ismerje meg készülékünket, amit akár díjmentesen is a családok rendelkezésére bocsájtunk.

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Üdvözlöm! Birinyi Balázs vagyok, és a Mobilgondozás blogjában egészségmegőrzéssel és idősgondozással kapcsolatos, hasznos cikkeket olvashat tőlem.
Share This