Oldal kiválasztása

Sok idősekkel foglalkozó oldal tartalmaz kétségbeesett kérdéseket, hosszú monológokat arról, hogyan nem tudnak vigyázni idősebb családtagjaikra. A fiatalok gyakran választják megoldásul az idősotthonokat. Tényleg száműznünk kell szeretteinket mert képtelenek vagyunk figyelni rájuk?

Az emberek gyakran kérnek tanácsot egymástól arról, hogy ők hogyan élik meg a nehéz mindennapokat, hogyan gondozzák idősebb rokonaikat. Mivel nincsen folyamatos felügyelet alatt a család idős tagja, ezért mindig aggódni kell értük, mivel már egy egyszerű lépcső is veszélyes balesetforrás lehet. Sajnos leggyakrabban az idősotthonokat választják megoldásul a fiatalok. Valószínűleg senki nem szeretne idősek otthonában a családjától távol megöregedni,és a családnak sem feltétlen jó ha messze kerül tőlük a szeretett családtag, ezért ez a lehető legrosszabb választás.

Több mint egy éve törvény szabályozza, hogy a felnőtt gyermekeknek kötelességük idős szüleik eltartása. Ennek törvény nélkül is alapvetőnek kellene lennie. Sokaknak mégsem egyértelmű. Mindemellett pedig azt is le kell szögeznünk, hogy az idősotthonok jelenleg súlyos veszteséget termelnek a közösségek számára, mert az intézmények nem tudnak eredményesen fellépni a teljes térítési díjak megfizetése érdekében.

Ha ezeket a szempontokat alapvetően átgondoljuk, vagy csak az alapvető erkölcsi szempontokat figyeljük, egyértelmű választ kapunk a következő kérdésre: adjuk-e családunk idősebb tagjait, akár szüleinket idősek otthonába? Ne! Mi lehet akkor a megoldás? Termékeink adnak választ erre a kérdésre.

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Üdvözlöm! Birinyi Balázs vagyok, és a Mobilgondozás blogjában egészségmegőrzéssel és idősgondozással kapcsolatos, hasznos cikkeket olvashat tőlem.
Share This