Oldal kiválasztása

Miért ne lehetne a vérnyomásmérő is ugyanúgy a családi patika része, mint a lázmérő, vagy a fejfájás elleni tabletta?

Amikor gyakran fáj a feje, akkor a rengeteg gyógyszer beszedése mellett érdemes a vérnyomását is ellenőrizni. Nem érdemes egy legyintéssel elintézni, hiszen nem csak a fronthatások okoznak gyakori fejfájást.
Ha a vérnyomásmérő használatát is rendszeresíti a családban, akkor számos betegséget fel lehet még a korai stádiumban is fedezni, ami nagymértékben megkönnyíti a gyógyítást, gyógyulást.
A magas, vagy éppen az alacsony vérnyomás számos betegség kialakulását előre jelzi, már a tünetmentes időszakban is.

Vérnyomásmérő bárhol beszerezhető

Az otthoni használatra szánt vérnyomásmérő készülékek már néhány ezer forintból beszerezhetőek, akár a gyógyszertárakban (ahol a vérnyomásmérő használatát is szívesen megmutatják), akár az interneten.

A vérnyomásmérő nem csak az idősebb korosztálynak javasolt

A tartósan magas vérnyomás nem csak idős korban okozhat tragédiát, már az egészen fiatal felnőttek is veszélyeztetettek a helytelen táplálkozás és a stresszes életmód miatt. Ha már csak az első szövődmények (pl. érrepedés, stroke) jelentkezése után kezdik meg a kezelést, akkor lényegesen kisebb a gyógyulási esély, és ez a későbbi életminőséget is komoly mértékben rontja.
Azokban a családokban, ahol előfordult magas vérnyomás betegség, vagy nagy túlsúllyal küzdenek, mindenképpen javasolt a házi vérnyomásmérő használata.
http://www.mobilgondozas.hu/vernyomasmero-alapismeretek-amit-onnek-is-tudnia-kell

Az alacsony vérnyomás is jelezhet problémát

A magas vérnyomásról lényegesen többet hallani, mint az alacsonyról, pedig ez is létező probléma. Az alacsony vérnyomást okozhatja érrendszeri rendellenesség, vagy akár a cukorbetegség is. Gyakori panaszok – szédülés, kábultság, látászavar, fejfájás – esetén inkább a vérnyomásmérőhöz érdemes nyúlni, mint emelni a napi kávéadagon.
Ha gyors diagnózist szeretne egy esetleges betegségről – főleg alacsony vérnyomás esetén –, akkor érdemes feljegyezni, hogy az alacsony érték mérését megelőzően milyen tevékenységet folytatott, mert az alacsony vérnyomást a hirtelen felkelés, a gyors helyzetváltoztatás is okozhatja.

Ha észreveszi a család bármely tagján, hogy gyakran a normális értéktől eltérő értékeket mutat a vérnyomásmérő, akkor érdemes mielőbb orvoshoz fordulni.

Tetszett a cikkünk a vérnyomásmérő hasznosságáról?
Ha további hasznos cikkeket szeretne olvasni az egészségmegőrzésről, idősgondozásról, akkor iratkozzon fel a hírlevelünkre a bal alsó sarokban!

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Üdvözlöm! Birinyi Balázs vagyok, és a Mobilgondozás blogjában egészségmegőrzéssel és idősgondozással kapcsolatos, hasznos cikkeket olvashat tőlem.
Share This