Oldal kiválasztása

Miért fontos a mobiltelefon időseknek még akkor is, ha ők a megszokott vonalas készülékekhez ragaszkodnak?

Ha hozzátartozója idegenkedik az újdonságoktól, és nem szeretne mobiltelefont, akkor így, a tél közeledtével ismertesse meg az idősek számára kifejlesztett készülék, a Vario MedCare előnyeivel.

A Vario MedCare nem csupán egy egyszerűen kezelhető telefon, hanem többek között GPS-szel és pánikjelzővel is felszerelt mobiltelefon. Beprogramozható rajta az orvos, vagy a közvetlen családtagok telefonszáma, akik a pánikjelző gomb megnyomásakor azonnal hang- és SMS értesítést kapnak. A készülékkel távfelügyelet biztosítható diszpécserközpontokon keresztül is, akik azonnal, a nap 24 órájában képesek reagálni, a bajba jutottak segítségére sietni.

A GPS helymeghatározónak köszönhetően bárhol kerül vészhelyzetbe hozzátartozója, azonnal tudni fogja tartózkodási helyét.

Mi köze a tél közeledtének a mobiltelefonhoz?

A mobiltelefon időseknek életmentő lehet.

Idős korban gyakoribbá válnak a balesetek, elesések, és ez télen a csúszásveszély miatt fokozottan igaz. Télen akár a szabadban, akár a lakásban történik egy baleset, könnyen súlyos következményekkel járhat. Ilyenkor bizony nem mindegy, hogy a segítség azonnal érkezik, vagy esetleg órák telnek el úgy, hogy csupán egy karnyújtásnyira van a vezetékes telefon, és mégsem tudja használni a bajba jutott hozzátartozónk. A telefonnal kapcsolatban lévő csuklóra szerelhető pánikjelzőn elegendő egyetlen gomb megnyomása.

Minél egyszerűbb a mobiltelefon időseknek, annál jobb

Minden háztartási eszközünkről, készülékünkről elmondhatjuk, hogy akkor megfelelő, ha használjuk.

A segélyhívó nagyon praktikus kiegészítő, de mindenki azt szeretné, hogy inkább sose legyen rá szükség, viszont telefonálni nagyszerű.

A nagymama telefon, vagyis az idősek igényei szerint kifejlesztett készülék kezelése gyorsan megszokható. Egyszerű vele a kapcsolattartás. Feltűnő színének köszönhetően gyorsan megtalálja bárki, de övre is csatolható, nyakba is akasztó, tehát mindig kéznél van.

Könnyű róla hívást kezdeményezni, hiszen nagy és jól elkülönülő gombjait, egyszerű menüjét az idősek könnyebben kezelik mint az érintőképernyős okostelefonokat.

Telefonálni jó

Sok idős ember számára a telefon az egyetlen kapocs, aminek a segítségével kapcsolatot tarthat a gyermekeivel, unokáival. Télen senki sem mozdul ki szívesen, ilyenkor még a barátokkal is egyszerűbb telefonon beszélni.

A mobiltelefon időseknek nem csak a segélyhívó miatt praktikus, hanem a magány ellen is védelmet nyújt. Ismerje meg további előnyeit!

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Üdvözlöm! Birinyi Balázs vagyok, és a Mobilgondozás blogjában egészségmegőrzéssel és idősgondozással kapcsolatos, hasznos cikkeket olvashat tőlem.
Share This